Introvertul si extrovertul in aceeasi echipa?

motiveaza-ti angajatii
Motiveaza-ti angajatii prin comunicare!
iunie 4, 2018
distractie si necesitate
Team building-ul, între distracție și necesitate
august 1, 2018

,,Intr-o zi intre maimuta si elefant s-a iscat o cearta zdravana. Maimuta se considera mai buna decat elefantul, iar elefantul se credea mai bun decat maimuta.

In cele din urma, cei doi s-au decis sa meargă la leu pentru ca, fiind regele animalelor, sa decida care dintre ei doi este mai bun.

Leul a stat putin si s-a gândit si i-a supus la un test. “Traversati raul. Pe celalalt mal veti gasi un copac cu mango. Astfel, cel care imi va aduce un fruct de mango va fi considerat mai bun.”

Maimuta si elefantul s-au indreptat spre rau, dar curentii erau foarte puternici. Atunci, elefantul i-a spus maimutei: “Asaza-te pe spatele meu. Te voi trece eu pe malul celalalt.”

Odata ajunsi pe celalalt mal al raului, maimuta a sarit in copac si a luat un mango. Apoi, maimuta i-a spus elefantului: “Acum spune si tu cine e mai bun. Daca eu nu eram, cum ai fi putut sa rupi fructul din copac?”

Apoi, maimuta si elefantul s-au intors la leu si i-au spus toata povestea.

Dupa ce i-a ascultat, leul a spus intelept: “Vedeti, amandoi sunteti buni in felul vostru.”

 Cand discutam despre aceste doua personalitati: introvertul-extrovertul trebuie sa tinem cont ca sunt diferite, astfel nici modul lor de lucru sau interactiunea cu cei din jur nu este asemanatoare. Introvertii lucreaza destul de bine individual, dar nici lucrul in echipa nu le displace atata timp cat stiu care este rolul lor acolo. De asemenea, acestia au o atentie sporita la detalii si au o buna capacitate de a cerceta, documenta si sintetiza informatiile. Extrovertii pe de alta parte sunt opusul, ei isi iau energia din interactiunea cu cei din jur si mereu isi doresc sa fie inconjurati de cat mai multi oameni.

Prin urmare, cele doua tipologii pot face o echipa foarte buna si performanta. Cum este posibil? Foarte simplu, daca introvertul si-a indeplinit rolul de a se documenta si sintetiza informatiile referitoare la un proiect/produs, atunci extrovertului ii revine rolul si sarcina de a transmite si prezenta aceste informatii mai departe clientilor, practic el va face vanzarea, deoarece detine o mare putere de convingere.

Liderul unei echipe are rolul de a identifica personalitatea membrilor, astfel incat rolurile si sarcinile sa fie distribuite corespunzator. O echipa performanta nu este neaparat contruita omogen, ci dimpotriva diferenta dintre oamenii care o construiesc, competentele si abilitatile lor individuale o fac performanta. Asemenea unui puzzle, pentru a reusi sa construiesti imaginea finala, nu toate piesele jocului sunt la fel, pana la urma acesta este si farmecul.

Intr-adevar, colaborarea celor doua personalitati este o provocare, deoarece este nevoie de acceptare reciproca si constientizarea faptului ca rezultatele nu vor ezita sa apara odata ce fortele lor s-au unit si lucreaza pentru un scop comun.

Asadar, important este sa va cunoasteti oamenii din echipa cat mai bine si personalitatea pe care o are fiecare, astfel incat competentele si abilitatile lor individuale sa fie valorificate.

Daca si tu iti doresti un program personalizat de teambuilding alaturi de echipa ta, nu ezita sa ne trimiti un scurt mesaj pe adresa office@workteamfun.ro  pentru ca abia asteptam sa cunoastem si povestea ta. 🙂

www.WorkTeamFun.ro


Daca ti-a placut acest articol te rog sa-i dai Share si Like atat pe facebook cat si linkedin sa ajunga la cat mai multe persoane sa putem schimba mediul de lucru si mentalitati. Multumim! 🙂

 Work as a Team and have Fun! 🙂

organizare teambuiling, teambuilding romania, team building romania, echipa unita romania, teambuilding cluj, teambuilding bucuresti, teambuilding timisoara, teambuilding iasi, teambuiling la munte, teambuiling la mare, activitati teambuilding, programe de teambuilding, echipe unite, jocuri teambuidling, jocuri team building, activitati indoor, activitati outdoor, activitati indoor teambuilding, activitati outdoor teambuilding, activitati teambuilding extreme, team building masterchef, teambuilding extrem, activitati masterchef, masterchef romania, masterchef teambuilding

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.