Activitati si team building in 2018

importanta activitatilor extreme
Importanta activitatilor extreme in cadrul unui team building
decembrie 6, 2017
reteta unui team building
Reteta unui Team Building reusit: o echipa pe cinste si o locatie de vis
ianuarie 31, 2018

A inceput noul an si te gandesti deja la urmatorul team building? Cum sa il organizezi, ce activitati sa le propui colegilor? In momentul in care organizezi un team building este important sa tii cont de numarul persoanelor implicate, de locatie si de scopul acestuia. Fiecare activitate in parte fiind vitala pentru a solutiona diferinte probleme interne cu care te confrunti. Partea buna este ca exista activitati prin care le poti rezolva pe toate iar obiectivele tale vor fi categoric indeplinite la finalul team buildingului.

Iata cateva activitati cheie prin care te asigur ca iti vei relaxa si binedispune echipa:

1.JOCURI DE SPART GHEATA

O sugestie pentru o astfel de activitate este „Jocul Incercarilor” care este o activitate prin care poti cu usurinta sa diminuezi tensiunea inchegata in cadrul grupului dar si problemele de timiditate si stanjeneala care se instaleaza in momentul in care nu iti cunosti membrii grupului foarte bine.

Pentru a fi eficient, se procedeaza astfel: unui membru i se da un obiect iar acesta trebuie sa demonstreze in fata intregii echipe ce reprezinta obiectul respectiv prin intermediul expresiilor faciale sau al gesturilor. Persoana care mimeaza se poate schimba pe rand cu fiecare membru din echipa. Acest joc este benefic pentru sporirea creativitatii si a comunicarii transparente in cadrul echipei.

2.ESCAPE ROOM

Activitaile de escape room au devenit vizibile si la noi in tara in randul companiilor care aloca timp special exercitiilor de team building. Ca si avantaje al acestor tipuri de exercitii sunt dezvoltarea spiritul de echipa, dezvoltarea rabdarii dar si sporirea simtului de leadership.

De obicei, membrii echipei se impart in doua parti iar fiecare se zbate in propriul grup pentru a gasi solutii si indicii potrivite pentru a deschide incaperea. Comunicarea intre membrii, organizarea si spiritul analitic sunt elementele cheie pentru rezolvarea acestei activitati in timpul alocat.

3. CONCURSURI DE GATIT

Cine nu adora mancarea? In ultima perioada subiectul gastronomic este foarte abordat de mass media prezentandu-l ca un prilej prin care concurezi si te relaxezi. De ce sa nu creezi si tu pentru compania ta o competitie interna? Prin acest joc membrii diferitelor departamente se vor cunoaste mai bine si se vor stradui sa dea tot cea au mai bun pentru a-si demonstra calitatile in fata celorlalti. Distractia acestei activitati consta in bucuria de a imparti cu ceilalti tot ceea ce s-a pregatit in cadrul competitiei. Asa ca pregateste-le colegilor tai niste ingrediente de baza, imparte-i in doua echipe si da startul competitiei!

4.SEARA DE JOCURI DE SOCIETATE

Acesta activitate presupune un cadru mai apropriat cu membrii echipei fata de celelalte activitati. Un moment potrivit de desfasurare al acestui tip de jocuri este la finalul zilei cand membrii echipei sunt deja obositi si nu mai au energie pentru exercitii dinamice si solicitante.Un avantaj al acestei categorii il prezinta varietatea de jocuri si totodata fapul ca se poate organiza in orice loc. Colegii tai vor fi inspirati si determinati sa castige in numele echipei din care fac parte si in acelasi timp creativitatea si competitia vor fi antrenate.

Lista cu activitati poate intotdeauna sa fie ajustata in functie de dorintele fiecaruia din grup dar si de timp sau locatie, toate acestea avand importanta in vederea organizarii unui team builing cat mai eficient.

Daca consideri ca echipa ta are nevoie de un team building dar nu stii cum si unde sa il desfasori, Work Team Fun iti prezinta solutiile de care ai nevoie!

Afla de la noi care sunt cele mai potrivite locatii sau activitati cu care sa iti impresionezi echipa.

Daca si tu iti doresti un program personalizat de teambuilding alaturi de echipa ta, nu ezita sa ne trimiti un scurt mesaj pe adresa office@workteamfun.ro  pentru ca abia asteptam sa cunoastem si povestea ta. 🙂 www.WorkTeamFun.ro


Daca ti-a placut acest articol te rog sa-i dai Share si Like atat pe facebook cat si linkedin sa ajunga la cat mai multe persoane sa putem schimba mediul de lucru si mentalitati. Multumim! 🙂

 Work as a Team and have Fun! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.