Reteta unui Team Building reusit: o echipa pe cinste si o locatie de vis

Activitati si team building in 2018
Activitati si team building in 2018
ianuarie 16, 2018
retentia angajatilor
Marea provocare a HR-ului este retentia angajatilor
februarie 26, 2018

Organizarea unui Team Building este mereu o provocare pentru noi. De ce? Pentru ca vrem sa ne adaptam cat se poate de bine grupului astfel incat sa se simta bine, dar si sa se intoarca cu un mesaj valoros la munca.

Fiecare grup este diferit din punct de vedere al dinamicii, al relatiilor dintre colegi sau departamente, al asteptarilor setate, al dorintei de implicare si al scopurilor pentru care se afla acolo. Provocarea vine din incercarea de a-i uni astfel incat sa se distreze, sa se implice in activitati impreuna si sa se adapeze unii celorlalti.

Unul din evenimente a avut loc de aceasta data la Colibita, Bistrita, in toiul iernii, o zona superba indiferent de anotimp, la o distanta de 2,30 h de Cluj, Sibiu.

Cu o echipa alcatuita din 90 de participanti, adica 90 de personalitati si asteptari diferite. Bineinteles ca am inceput activitatile inca din prima seara, si cum puteam sa incepem altfel decat cu o activitate fun?!

Cutia cu surprize” a fost activitatea pe care am mizat la deschidere si nu ne-am inselat. Intrebarile si provocarile pe care participantii si le-au adresat le-au testat creativitatea, i-au amuzat, au trecut peste emotiile de a se expune in fata colegilor, s-au deschis si au impartasit lucruri mai putin cunoscute despre ei.

A doua zi a inceput cu o activitate de inviorare in zapada, de unde muzica si distractia nu au lipsit. Odata ce toata lumea s-a trezit si si-a luat doza de voie buna am trecut la alte doua activitati originale de identitate a echipei si creativitate.

Toate activitatile de team building pe care le-am organizat sunt customizate pe echipa client, fiindca suntem una din singurele firme organizatoare de activitati de team building in care sunt prezenti traineri acreditati si cu experienta in zona de comunicare, leadership, motivare si evaluare de personal.

Aceste activitati au presupus munca in echipe alese aleatoriu, au implicat elemente amuzante, dar mai presus de toate i-au incurajat sa se cunoasca dincolo de conventiile, stresul si diviziunea impusa de rutina zilnica de la munca. Activitatea a avut ca obective facilitarea interactiunii, incurajarea colaborarii si a muncii in echipa in vederea atingerii unui scop comun.

Voleiul extrem, una dintre cele mai apreciate activitati, i-a surprins si i-a bucurat pe toti deopotriva. Zapada si peisajul spectaculos au amplificat starea de bine si energia adusa de acest joc.

Am incheiat seria activitatilor cu „Mascota firmei” si nu am facut acest lucru intamplator, ci am urmarit sa le reamintim ca datorita companiei in care activeaza s-au regasit atatea personalitati si generatii diferite, si ca indiferent de obstacolele intampinate ii uneste aceeasi identitate si un scop comun pe care doar uniti il pot indeplini. La final ne-am relaxat si ne-am distrat cu totii printr-un flashmob, urmat de un concurs de karaoke.

Consideram ca team building-ul oferit a fost unul care si-a atins scopul. Feedback-urile primite ne-au incurajat sa credem acest lucru. Pe baza lor putem spune ca ingredientele unui team building reusit sunt: diversitatea activitatilor, organizarea, adaptarea ritmului in functie de echipa, alegerea unui program customizat care sa corespunda nevoilor companiei, echipa profesionista de traineri bine pregatiti si antrenati, totul completat de o locatie potrivita si niste gazde primitoare (Pensiunea Fisherman-Colibita).

Si sa nu uitam, distractia nu trebuie sa lipseasca „Work as a Team and have Fun”.

PS: Daca nu ne credeti pe cuvant dati o fuga pe pagina noastra de Facebook, unde o sa gasiti multe imagini care vorbesc de la sine, dar si testimonialele participantilor!

Va iubim!

Echipa WorkTeamFun

Daca si tu iti doresti un program personalizat de teambuilding alaturi de echipa ta sau sa iti recomandam o locatie potrivita pentru team building, nu ezita sa ne trimiti un scurt mesaj pe adresa office@workteamfun.ro  pentru ca abia asteptam sa cunoastem si povestea ta. 🙂 www.WorkTeamFun.ro


Daca ti-a placut acest articol te rog sa-i dai Share si Like atat pe facebook cat si linkedin sa ajunga la cat mai multe persoane sa putem schimba mediul de lucru si mentalitati. Multumim! 🙂

 Work as a Team and have Fun! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.