Marea provocare a HR-ului este retentia angajatilor

reteta unui team building
Reteta unui Team Building reusit: o echipa pe cinste si o locatie de vis
ianuarie 31, 2018
mod de relaxare si consolidare
Team Building-ul: un mod de relaxare si consolidare a echipei
aprilie 26, 2018

Retentia angajatilor este o provocare actuala a departamentului de HR si una nu foarte usoara tinand cont de situatia in care se afla piata fortei de munca: una foarte dinamica, in care este necesar sa ne adaptam din mers la schimbari.

Ca urmare a crizei de pe piata muncii, este necesar sa gasim noi metode de motivare si implicare a angajatilor pe care ii avem in companie. Se pare ca maririle salariale nu reprezinta singura motivatie a angajatilor de a ramane intr-o companie.

Tot mai des gasim in pachetul de beneficii a companiilor tichetele de masa, telefon de serviciu, abonamente la clinici private, abonamente la sali de sport, etc, dar se pare ca ar trebui sa venim cu ceva si mai inovativ daca ne dorim sa pastram angajatii buni in companie.

Cum putem face asta?

Putem crea de exemplu anumite beneficii in care angajatii sa-si exerseze hobby-urile, indiferent ca vorbim de anumite sporturi extreme sau mai putin extreme, muzica, film sau lectura. Referitor la lectura, am putea oferi ‘30 minute din program angajatilor in acest scop sau putem crea o mica biblioteca in cadrul firmei, ori chiar putem construi o cultura a schimbului de carti intre angajati. Tinem sa va reamintim ca daca angajatii vostri se dezvolta, compania se dezvolta si ea.

Pana la urma crearea unui pachet de beneficii autentic, competitiv si personalizat are drept fundament o mai mare atentie la nevoia propriilor angajati.

Flexibilitatea, stabilitatea si siguranta la locul de munca sunt alti factori importanti de care trebuie sa tinem cont in continuare in procesul de retentie, ca urmare a instabilitatii care exista in piata. Este important ca prin actiunile intreprinse de companie sa se transmita angajatilor sentimentul de incredere si de ce nu chiar protectie.

Tehnologia ne permite sa fim conectati indiferent de locul in care ne aflam, dar cu toate astea suntem oameni in cele din urma si avem nevoie sa interactionam sau socializam fata in fata, fie la o scurta pauza de cafea, pauza de pranz sau diferite evenimente/activitati sociale ale companiei. Mai mult decat atat angajatii manifesta un interes din ce in ce mai mare pentru comunitate si isi doresc sa participe si sa se implice in diferite actiuni sociale. Astfel, se poate evidentia faptul ca responsabilitatea sociala a companiei este un alt factor important in retentia angajatilor.

Angajatii isi doresc sa se simta apreciati, sa simta ca activitatea lor este importanta, sa li se ofere feedback in mod constant, nu doar atunci cand fac bine sau mai putin bine un lucru si mai ales sa li se transmita sentimentul de incredere de catre liderii lor.

Daca si tu iti doresti un program personalizat de teambuilding alaturi de echipa ta, nu ezita sa ne trimiti un scurt mesaj pe adresa office@workteamfun.ro  pentru ca abia asteptam sa cunoastem si povestea ta. 🙂

www.WorkTeamFun.ro


Daca ti-a placut acest articol te rog sa-i dai Share si Like atat pe facebook cat si linkedin sa ajunga la cat mai multe persoane sa putem schimba mediul de lucru si mentalitati. Multumim! 🙂

 Work as a Team and have Fun! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.