Team Building-ul: un mod de relaxare si consolidare a echipei

retentia angajatilor
Marea provocare a HR-ului este retentia angajatilor
februarie 26, 2018
team training
Imbunatatirea comunicarii prin team training WorkTeamFun
mai 17, 2018

Un stol de porumbei s-a adunat in jurul unor boabe de orez si in timp ce ciuguleau infometati o plasa a cazut din copac si acestia au ajuns prinsi in capcana. Imediat, porumbeii au si zarit un vanator cum se apropie de ei carand o cusca imensa. Sfarsitul lor parea aproape! Porumbeii au inceput sa dea disperati din aripi incercand sa scape din capcana, dar era in zadar. Regele-porumbel a venit insa cu o idee.

El le-a spus porumbeilor ca la semnalul sau sa inceapa toti sa dea din aripi si in felul acesta vor avea forta sa se ridice cu tot cu plasa care ii inconjura. Regele le-a spus ferm: uniti suntem puternici!

Fiecare porumbel a prins atunci cate o bucata din plasa si impreuna au inceput sa zboare carand capcana cu ei. Vanatorul a ramas incremenit cand a vazut ce fac pasarile pe care a crezut ca le-a prins.

Morala cand lucrati impreuna cu altii sunteti mai puternici.

Team building-ul nu reprezinta doar o iesire informala sau un prilej de distractie intre colegi, ci este mai degraba o buna modalitate de cunoastere a echipei si chiar consolidare a acesteia. O simpla traducere a termenului de team building ne evidentiaza si sugereaza faptul ca un astfel de program este menit sa ajute la constructia unei echipe.

Indiferent de dimensiunea unei echipe, in organizarea unui team building este necesar sa se seteze anumite obiective sau de ce nu sa fie analizate anumite puncte slabe care ar putea fi imbunatatite in cadrul acestui program, aici putem exemplifica lucrul in echipa, comunicarea, colaborarea, acceptarea opiniilor/ideilor diferite, etc. Astfel, printr-un program de activitatati bine structurate, aspectele mentionate anterior pot fi imbunatatite, oferind in acelasi timp angajatilor timp de relaxare si chiar distractie. Cu alte cuvinte, intr-un team building se invata si se gasesc solutii prin joc, angajatii au o mai mare libertate de a veni cu solutii creative, exista mai putine reguli si mediul este mult mai relaxat.

In acelasi timp un team building are si scopul de a-i ajuta pe angajati sa constientizeze ca fiecare dintre ei este o rotita a organizatiei sau afacerii, astfel ca rolul fiecaruia este important pentru atingerea obiectivelor comune. Povestea porumbeilor ne evidentiaza foarte bine importanta de a intelege care este scopul comun si rolul fiecaruia in obtinerea rezultatelor sau performantelor dorite.

Este important de mentionat ca rezultatele unui team building eficient pot fi observate in comportamentul angajatilor, spiritul de echipa, atmosfera instaurata in randurile angajatilor si nu in ultimul rand in modul de comunicare si relationare.

Asadar, daca intentionati sa organizati un team building, indiferent de anotimp, noi suntem deschisi sa va oferim anumite sfaturi.

Daca si tu iti doresti un program personalizat de teambuilding alaturi de echipa ta, nu ezita sa ne trimiti un scurt mesaj pe adresa office@workteamfun.ro  pentru ca abia asteptam sa cunoastem si povestea ta. 🙂

www.WorkTeamFun.ro


Daca ti-a placut acest articol te rog sa-i dai Share si Like atat pe facebook cat si linkedin sa ajunga la cat mai multe persoane sa putem schimba mediul de lucru si mentalitati. Multumim! 🙂

 Work as a Team and have Fun! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.