Echipele si fiecare ”EU” al acestora

distractie si necesitate
Team building-ul, între distracție și necesitate
august 1, 2018
evenimente corporate
Un colt de rai nestiut aproape de Bucuresti pentru Evenimente Corporate
iunie 26, 2019

Omul e făcut sa traiasca intre oameni. Prin urmare, ori ii educi, ori ii suporti.” (Marcus Aurelius)

 

Fiecare membru din cadrul unei echipe este un “EU”, indiferent de dimensiunea echipei se pot identifica personalitati, obiective personale, dorinte si pareri diferite. Astfel este foarte important sa avem capacitatea de a face fata situatiilor tensionate sau de criza, care oricat ne-am dori nu le putem evita in totalitate, insa le putem gestiona. In cazul in care aceste situatii de criza nu sunt gestionate eficient si aplanate la timp, pot duce la o scadere a performantei echipei sau chiar la dezmembrarea acesteia.

Uneori aceste conflicte pot aparea ca urmare a unui comportament manifestat de un membru al echipei, care nu este acceptat de ceilalti sau neintelegeri intre mai multi membri, din cauza opiniilor/perceptiilor diferite. Vestea buna este ca aparitia acestor conflicte poate fi benefica.

De ce? Atata timp cat membrii se implica activ in solutionarea acestora si in a gasi solutii, aceste conflicte pot imbunatati comunicarea in cadrul echipei, acceptarea ideilor/opiniilor diferite si consolidarea grupului, echipa devenind una productiva.

In cazul in care se intampla sa avem un coleg mai “dificil”, nu ar fi indicat sa-l evitam sau sa ne distantam, ci dimpotriva sa incercam sa-i facem cunoscuta atmosfera sau reactiile pe care le creaza prin comportamentul sau actiunile sale, deorece exista posibilitatea ca respectiva persoana sa nu constientizeze efectele pe care le produce. Prin urmare, il putem ajuta pe acest coleg sa inteleaga consecintele pe care le are comportamentul lui si impreuna sa incercam a intreprinde diferite actiuni de imbunatatire, de exemplu: sa acorde o mai mare atentie modului in care comunica, la tonul vocii sau poate participarea la anumite training-uri de comunicare specializate.

Extrem de important este sa nu atacam persoana, ci sa ne focusam pe comportamentul sau actiunele care au creat anumite conflicte si de asemenea sa se opteze pentru discutii individuale.Adesea se intampla sa nu solutionam un conflict sau sa nu avem deschiderea de a oferi o sansa colegului de a-si imbunatati comportamentul, ci reactionam imediat, fie aplicam anumite pedepse, fie apelam la concedierea persoanei, fara a ne lua putin timp de gandire si analiza.Indiferent ca vorbim de un comportament sau neintelegeri intre membrii echipei, conflictele pot fi aplanate atata timp cat suntem dispusi sa ascultam ce au de spus cei din jurul nostru, sa fim toleranti, sa acceptam opiniile/punctele de vedere diferite si sa empatizam cu ceilalti. Aceste lucruri au aplicabilitate si in viata personala, nu doar in cadrul echipei de lucru. Sa nu uitam ca suntem fiinte umane, si drept rezultat adesea actionam ca urmare a emotiilor pozitive sau mai putin pozitive, de aceea este necesar sa aratam intelegere si toleranta celorlalti.

Daca si tu iti doresti un program personalizat de teambuilding alaturi de echipa ta pentru a imbunatati comunicarea cu membrii acesteia, nu ezita sa ne trimiti un scurt mesaj pe adresa office@workteamfun.ro  pentru ca abia asteptam sa cunoastem si povestea ta. 🙂

www.WorkTeamFun.ro


Daca ti-a placut acest articol te rog sa-i dai Share si Like atat pe facebook cat si linkedin sa ajunga la cat mai multe persoane sa putem schimba mediul de lucru si mentalitati. Multumim! 🙂

 Work as a Team and have Fun! 🙂

organizare teambuiling, teambuilding romania, team building romania, echipa unita romania, teambuilding cluj, teambuilding bucuresti, teambuilding timisoara, teambuilding iasi, teambuiling la munte, teambuiling la mare, activitati teambuilding, programe de teambuilding, echipe unite, jocuri teambuidling, jocuri team building, activitati indoor, activitati outdoor, activitati indoor teambuilding, activitati outdoor teambuilding, activitati teambuilding extreme, team building masterchef, teambuilding extrem, activitati masterchef, masterchef romania, masterchef teambuilding

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *