“ Ce naspa-i in birou, aici,
Ca n-ai de unde sa mai pici,
Ma simt aicea fara rost
Si voi miroase si a prost.”
Astazi, tot mai mult auzim de conceptul de “well-being”, in special in departamentele de HR, iar companiile sunt preocupate tot mai mult de starea de sanatate a angajatilor si mai ales de starea lor de bine in cadrul companiei. Well-being-ul este la inceput de drum in Romania, multe companii inca nu considera ca acesta are o o influenta directa asupra motivatiei angajatilor si asupra performantei acestora. Cu toate acestea este de remarcat faptul ca anumite industrii au inteles importanta well-being-ului si drept urmare nu au ezitat sa implementeze conceptul in cadrul companiilor. Probabil ati intuit despre ce industrii vorbim, daca aveti dubii tinem sa exemplificam aici industria IT, Servicii si Telecomunicatii.
Acum poate va intrebati: Cum am reusit sa ne descurcam pana acum fara acest well-being si de ce am avea nevoie de el acum?
Intr-adevar, pana acum companiile nici nu au avut nevoie de acest concept, deoarece mult mai important era pentru angajatori si angajati in acelasi timp siguranta fizica la locul de munca. Insa, stim foarte bine ca piata fortii de munca din prezent este mult mai complexa si tehnologizata ca cea de acum un deceniu. Astfel, starea fizica a angajatilor este importanta si astazi, dar starea psihologica si sociala a angajatilor este si mai importanta, iar aici intervine sau mai bine zis ne vine in ajutor well-being-ul.