Starea de bine a angajatilor “well-being”. Cum facem asta corect?

echipa unita
Echipa unita  –  mit sau realitate?
octombrie 23, 2017
programe de team building
Teambuilding-ul serveste nevoile angajatilor tai — Ce isi doresc, dar nu gasesc la birou?
noiembrie 17, 2017

Ce naspa-i in birou, aici,

Ca n-ai de unde sa mai pici,

Ma simt aicea fara rost

Si voi miroase si a prost.”

Astazi, tot mai mult auzim de conceptul de “well-being”, in special in departamentele de HR, iar companiile sunt preocupate tot mai mult de starea de sanatate a angajatilor si mai ales de starea lor de bine in cadrul companiei. Well-being-ul este la inceput de drum in Romania, multe companii inca nu considera ca acesta are o o influenta directa asupra motivatiei angajatilor si asupra performantei acestora. Cu toate acestea este de remarcat faptul ca anumite industrii au inteles importanta well-being-ului si drept urmare nu au ezitat sa implementeze conceptul in cadrul companiilor. Probabil ati intuit despre ce industrii vorbim, daca aveti dubii tinem sa exemplificam aici industria IT, Servicii si Telecomunicatii.

Acum poate va intrebati: Cum am reusit sa ne descurcam pana acum fara acest well-being si de ce am avea nevoie de el acum?

Intr-adevar, pana acum companiile nici nu au avut nevoie de acest concept, deoarece mult mai important era pentru angajatori si angajati in acelasi timp siguranta fizica la locul de munca. Insa, stim foarte bine ca piata fortii de munca din prezent este mult mai complexa si tehnologizata ca cea de acum un deceniu. Astfel, starea fizica a angajatilor este importanta si astazi, dar starea psihologica si sociala a angajatilor este si mai importanta, iar aici intervine sau mai bine zis ne vine in ajutor well-being-ul.

Pentru a obtine rezultatele dorite si a face fata concurentei, companiile trebuie sa ofere angajatilor necesitatile de baza, cum ar fi: relaxare, o comunicare organizationala cat mai buna, recunoasterea muncii depuse si a implicarii.

In viitorul apropiat, mult mai curand decat ne asteptam, starea de bine a angajatilor si bunastarea lor nu va mai reprezenta o masura optionala pentru companii, ci va fi un “must” pentru a obtine loialitatea angajatilor, dedicarea si performanta acestora si a evita riscul angajatilor nemotivati, neimplicati, asemenea dovleacului de la birou prezentat in fabula de la inceputul articolului.

Daca si tu iti doresti un program personalizat de teambuilding alaturi de echipa ta, nu ezita sa ne trimiti un scurt mesaj pe adresa office@workteamfun.ro  pentru ca abia asteptam sa cunoastem si povestea ta. 🙂

www.WorkTeamFun.ro


Daca ti-a placut acest articol te rog sa-i dai Share si Like atat pe facebook cat si linkedin sa ajunga la cat mai multe persoane sa putem schimba mediul de lucru si mentalitati. Multumim! 🙂

 Work as a Team and have Fun! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.