Teambuilding – Pirații si Insula Apetit Catering

beneficiile unui teambuilding
Step 2 – Cum sa concepi activitatile de Teambuilding
ianuarie 20, 2016
Cum alegem locatia potrivita pentru un Teambuilding
Step 3 – Cum alegem locatia potrivita pentru un Teambuilding reusit
februarie 21, 2016

În primul weekend din luna februarie a anului 2016, am unit o echipa fantastica „Apetit Catering” într-un teambuilding – având ca temă „Piratii si insula comorii”.

După analize amanuntite de nevoi împreună cu managerul companiei Apetit Catering, Dorina Clonda, am stabilit ca activitățile din teambuilding să fie bazate pe două elemente principale: comunicare și distracție. După ce am înțeles obiectivele companiei (apropo, cei de la Apetit fac o mâncare genială, îi recomand din tot sufletul…nu credeam că o companie de catering are dieteticieni, dar a fost a informație nouă, care m-a surprins plăcut), am început odiseea în universul pirateresc! 🙂

Pe o vreme superbă, sâmbătă dimineța, am pornit la drum cu materialele care umpleau portbagajul și ne-am îndreptat înspre Băile Felix-Oradea. Hotelul deține trei piscine, unde a urmat să ducem „luptele pe apă”. Activitățile în piscină au fost ceva nou pentru noi, dar de mult timp mi-am dorit să fac baie într-o piscină și să afirm că lucrez. 😉

Ne-am cazat, am pregătit insula și ne-am întâlnit cu echipa Apetit, care urma să se transforme în pirați de temut. E o plăcere să vezi persoane din generația X cum machiază generația „Baby boom” în căpitanul Jack Sparrow, cum aleg prințesa piraților și construiesc steagul echipei împreună. Deși observ relativ des probleme de comunicare între cele două generații, cu puțin efort, transferul de experiență și înțelegerea pot fi principalul factor în a depăși barierele de comunicare.

IMG_0776IMG_0789IMG_0777

În a doua activitate, am trecut la lucruri mai serioase. Participanții au aflat lucruri complet noi despre colegii lor printr-o „confruntare verbală”, un exercițiu menit să promoveze comunicarea și să elimine eventualele tensiuni acumulate. Aceștia ne-au spus că nu le vine să creadă că au cunoscut o cu totul altă latură a unor colegi vechi! Interesant cum, odată puși într-un alt context decât cel al muncii,  oamenii deja ajung să comunice mai eficient.

Într-un final, am ajuns și în piscina interioară cu apă termală… care era surprinzător de plină, dar am fost pregătiți cu un plan de back-up. Așa că, seara în jurul orei 18:00, ne-am mutat afară la 2oC. Apa din piscina exterioară era caldă, deci timp de o oră ne-am distrat cu activități de găsire a indiciilor pentru comorile ascunse. Mai greu a fost când a trebuit să ieșim din piscină, dar aventura a fost incredibilă! Felicitări ambilor căpitani pentru coordonarea echipajelor!

Am încheiat seara cu găsirea comorii și exerciții de comunicare. La inceput am simtit o anumită tensiune, dar, într-un context lejer, membrii echipei Apetit Catering au abordat cu succes subiecte și probleme personale și profesionale. După două ore lungi de seriozitate, a început petrecerea până dimineața devreme!

Feedback-ul pozitiv și faptul că am ajutat membrii unei echipe să se unească și să se distreze împreună este motivul pentru care găsim o mare plăcere în a organiza teambuilding-uri. O facem cu pasiune și grijă. Ne gândim la nevoile proprii, aplicăm principii din psihologie și psihoterapie de grup și…ne distrăm!

Felicitări echipei Apetit Catering pentru progresele făcute și le mulțumim pentru că ne-au dorit alături de ei în această aventură!

P.S. Căpitane, n-am trișat! :))

Liviu Tămaș.

HR Specialist, Evolution HCC.

Work as a Team and have Fun! 🙂

Evolution Teambuilding is buildig Your Team!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.