Beneficii Teambuilding: 5 Beneficii la un teambuilding WorkTeamFun

Teambuilding-uri corporate
Teambuilding-uri corporate: De ce au efect asupra angajatilor?
septembrie 25, 2017
construiesti echipe
Elementul care te ajuta sa construiesti echipe mult mai usor
octombrie 9, 2017

Inainte de a te inscrie la un teambuilding, probabil vrei sa stii care sunt beneficiile concrete, palpabile, pe care tu si echipa ta le veti obtine. In articolul de astazi explicam 5 beneficii teambuilding pe care le au managerii si echipele care participa la un teambuilding WorkTeamFun.

 

  1. Asumarea de roluri

Motivul pentru care majoritatea companiilor romanesti au probleme in ceea ce priveste retentia angajatilor, este strans legat de asumarea de roluri. De ce? Angajatii pleaca de la un loc de munca atunci cand nu isi mai asuma pozitia lor pe un anumit post. Aproape de fiecare data, candidatii cu care discutam ne spun “nu ma mai regaseam la vechiul loc de munca”, “nu imi erau apreciate meritele”. Asadar, este esentual sa lucrezi la asumarea rolurilor din compania ta. Cum? Ti-am oferit deja un mic indiciu. Fa lucrurile in asa fel incat angajatii tai sa se simta apreciati, valorizati si nu vei mai avea niciodata probleme de retentie.

 

  1. Luarea de decizii si asumarea responsabilitatii pentru deciziile luate

Orice schimbare importanta are la baza o decizie. Gandeste-te pentru un minut la tine. La un lucru cu care te-ai luptat foarte mult, dar, pana la urma, ai reusit sa produci schimbarea. La baza acestei schimbari a stat momentul cand ai decis cu adevarat ca vei crea schimbarea, indiferent de consecinte. Invatandu-i pe oamenii din echipa ta sa ia decizii, vor incepe sa isi asume respronsabilitatea pentru deciziile lor si pentru rezultatele pe care le au in compania ta.

 

  1. Adoptarea unei atitudini pozitive, din care sa rezulte încrederea, empatia, gestionarea conflictelor

Se poate scrie foarte mult pe tema increderii, a empatiei si a gestionarii inteligente a conflictelor. Astazi iti ofer insa un singur truc, pe care il poti aplica imediat. Vei vedea chiar tu daca functioneaza sau nu si in cazul tau.

De maine, implementeaza in companie sau, daca este o companie mare, in departamentul de care esti responsabil, o noua regula: Minim 10 zambete in fiecare zi.

 

  1. Ataşamentul angajatilor fata de grup si fata de organizatie

Ceea ce creaza intr-adevar loialitate in companie, este atasamentul angajatilor fata de grup si fata de organizatie. In munca noastra zilnica in domeniul resurselor umane, intalnim des oameni care abia asteapta sa paraseasca job-ul actual pentru o oferta mai buna.

Totusi, intalnim si persoane care ne spun din start “Nu vreau sa plec de la locul de munca pe care il am acum. Chiar daca salariul nu e cel mai bun, chiar daca exista dificultati, imi place locul asta. Imi place seful, imi plac colegii. Imi place ceea ce facem”. In ce categorie se afla echipa ta?

 

  1. Care sunt obiectivele specifice ale unui teambuilding?

  • Cresterea eficientei angajatilor, pe termen mediu sau lung
  • Motivarea si dezvoltarea angajatilor
  • Obtinerea unei performante mai mari
  • Crearea de echipe performante
  • Efortul depus de fiecare membru din echipa, resimtit la un nivel mai scazut

Vrei sa obti toate aceste lucruri pentru echipa ta si sa cunosti trainerii WorkTeamFun, special pregatiti sa te ajute? Inscrie-te pentru un teambuilding customizat.

 

Daca si tu iti doresti un program personalizat de teambuilding alaturi de echipa ta, nu ezita sa ne trimiti un scurt mesaj pe adresa office@workteamfun.ro  pentru ca abia asteptam sa cunoastem si povestea ta. 🙂

www.WorkTeamFun.ro


Daca ti-a placut acest articol te rog sa-i dai Share si Like atat pe facebook cat si linkedin sa ajunga la cat mai multe persoane sa putem schimba mediul de lucru si mentalitati. Multumim! 🙂

 Work as a Team and have Fun! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.