De ce este necesar sa organizam teambuilding-uri?

firma team building
Dezvoltarea comunicării prin joacă în organizații?
august 10, 2017
Ce este un teambuilding
Ce este un teambuilding?
august 22, 2017

Daca conduci o echipa sau daca faci parte dintr-o echipa, probabil ai auzit deja de teambuilding. Stii care sunt beneficiile directe ale unui astfel de eveniment si cum te poate ajuta? De ce este necesar sa organizam teambuilding-uri?

In functie de cultura organizationala, de modul in care se fac lucrurile, de leaderi, de manageri, de modul in care sunt implementate valorile intr-o companie, dar si de calitatea angajatilor, relatiile si atmosfera din companie sunt pozitive sau pastrate intr-o zona buna, pana la un anumit punct.

Apar conflicte, neintelegeri, frustrari, motivatia oamenilor scade, nivelul de incredere in echipa scade. Neintelegerea rolurilor de catre angajati, termenele limita stranse, presiune, necomunicarea nevoilor, toate duc la frustrari, la rutina si o incredere scazuta.

 

Aceste conditii afecteaza relatiile, vanzarile si dezvoltarea organizatiei.

Ceea ce face un teambuilding e ca ii desprinde pe angajati dintr-un mediu cu care sunt deja obisnuiti si ii supune unor altfel de reguli si situatii. Desi, unele neasteptate, surprinzatoare, au ca scop sudarea relatiilor in echipa si nu amplificarea conflictelor.

 

De ce functioneaza teambuilding-urile?

Este simplu. Atat timp cat membrii unei echipe ajung sa se vada unii pe ceilalti asa cum sunt cu adevarat, sa inteleaga ca nu pot reusi doar pe cont propriu, dar ca pot face lucruri incredibile impreuna, noi posibilitati si resurse apar in cadrul echipei. Aceasta schimbare de optica, devine si o schimbare de mindset si atitudine. Atinge exact cauzele din spatele problemelor cu care se confrunta echipa. Lucreaza la radacina si ofera solutii noi pentru a reduce si a preveni situatii similare.

Daca iti doresti si tu un teambuilding construit de profesionisti in domeniu, ne-am bucura sa te cunoastem. Vedem foarte multe echipe, cu provocari din cele mai diverse. Stim ce functioneaza si putem pune la punct pentru tine teambuilding-uri personalizate, care sa lucreze exact la ce are nevoie echipa ta.

 Work as a Team and have Fun!

 

Daca si tu iti doresti un program personalizat de teambuilding alaturi de echipa ta, nu ezita sa ne trimiti un scurt mesaj pe adresa office@workteamfun.ro  pentru ca abia asteptam sa cunoastem si povestea ta. 🙂

www.WorkTeamFun.ro


Daca ti-a placut acest articol te rog sa-i dai Share si Like atat pe facebook cat si linkedin sa ajunga la cat mai multe persoane sa putem schimba mediul de lucru si mentalitati. Multumim! 🙂

 Work as a Team and have Fun! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.