Team building-ul nu reprezinta doar o iesire informala sau un prilej de distractie intre colegi, ci este mai degraba o buna modalitate de cunoastere a echipei si chiar consolidare a acesteia. O simpla traducere a termenului de team building ne evidentiaza si sugereaza faptul ca un astfel de program este menit sa ajute la constructia unei echipe.
Indiferent de dimensiunea unei echipe, in organizarea unui team building este necesar sa se seteze anumite obiective sau de ce nu sa fie analizate anumite puncte slabe care ar putea fi imbunatatite in cadrul acestui program, aici putem exemplifica lucrul in echipa, comunicarea, colaborarea, acceptarea opiniilor/ideilor diferite, etc. Astfel, printr-un program de activitatati bine structurate, aspectele mentionate anterior pot fi imbunatatite, oferind in acelasi timp angajatilor timp de relaxare si chiar distractie. Cu alte cuvinte, intr-un team building se invata si se gasesc solutii prin joc, angajatii au o mai mare libertate de a veni cu solutii creative, exista mai putine reguli si mediul este mult mai relaxat.
In acelasi timp un team building are si scopul de a-i ajuta pe angajati sa constientizeze ca fiecare dintre ei este o rotita a organizatiei sau afacerii, astfel ca rolul fiecaruia este important pentru atingerea obiectivelor comune. Povestea porumbeilor ne evidentiaza foarte bine importanta de a intelege care este scopul comun si rolul fiecaruia in obtinerea rezultatelor sau performantelor dorite.
Este important de mentionat ca rezultatele unui team building eficient pot fi observate in comportamentul angajatilor, spiritul de echipa, atmosfera instaurata in randurile angajatilor si nu in ultimul rand in modul de comunicare si relationare.
Asadar, daca intentionati sa organizati un team building, indiferent de anotimp, noi suntem deschisi sa va oferim anumite sfaturi.