Psihologia angajatilor – Cum setezi ancore mentale la un teambuilding?

teambuilding-uri
Un teambuilding nu este suficient. Afla de ce mai ai nevoie
septembrie 13, 2017
Teambuilding-uri corporate
Teambuilding-uri corporate: De ce au efect asupra angajatilor?
septembrie 25, 2017

Am discutat si in articolele precedente despre cat de important este ca activitatea de la teambuilding sa produca rezultate la mult timp dupa finalizarea evenimentului. Cum se intampla acest lucru? Cum poti lucra cu psihologia angajatilor? Cum setezi ancore mentale impreuna cu echipa ta la un teambuilding?

Unul din lucrurile foarte eficiente care ar trebui sa aiba loc la un teambuilding, este setarea ancorelor intre membrii echipei. Este un procedeu psihologic deosebit de puternic, care produce rezultate pe termen lung.

 

Cum se formeaza o ancora mentala?

Sa luam un exemplu cu care ai putea sa te confrunti chiar in acest moment. Ai un conflict cu unul sau mai multi dintre colegii tai. Indiferent de gravitatea conflictului, este foarte probabil ca majoritatea interactiunilor cu acei colegi sa iti provoace disconfort sau furie.

Asta se intampla pentru ca la nivel sub-constient, ai creat o asociere. Daca la inceput, era colegul vesel, care ajuta pe toata lumea, acum e persoana care iti provoaca repulsie.

Vestea buna?

Poti crea o noua asociere, a treia, de data aceasta una pozitiva, care sa il puna pe coleg intr-o lumina buna si sa ajute relatia sa evolueze. Sigur, pentru acest lucru este nevoie de dorinta de schimbare si de focus pe ceea ce colegul face bine.

Nu traim pe baza realitatii, ci pe baza perceptiilor noastre despre realitate.

Ce rezultate provoaca ancorele dupa teambuilding-uri?

Cu metodele potrivite si prin intermediul ancorelor, vei putea sa vezi potential acolo unde vedeai frustrari si discomfort. Vei putea descoperi calitati ale colegilor pe care nu le-ai constientizat pana atunci. Mai mult decat atat, vei vedea cum acesti oameni de care acum te leaga asocieri pozitive, te pot ajuta sa cresti la nivel personal sau profesional.

Fiecare conflict are o cauza. Fiecare cauza are un efect. Daca intelegem acest lucru si suntem dispusi sa mergem dincolo de impulsurile de moment, putem dezvolta relatii si echipe care rezista in timp si, mai important, se bucura de proces.

Iti doresti un teambuilding customizat pentru echipa ta, pentru crearea de ancore si asocieri, care sa lucreze la baza problemelor, sa trateze cauza si sa nu mai ai din nou si din nou aceleasi probleme in echipa ta? Contacteaza-ne pentru o oferta personalizata.

 

Daca si tu iti doresti un program personalizat de teambuilding alaturi de echipa ta, nu ezita sa ne trimiti un scurt mesaj pe adresa office@workteamfun.ro  pentru ca abia asteptam sa cunoastem si povestea ta. 🙂

www.WorkTeamFun.ro


Daca ti-a placut acest articol te rog sa-i dai Share si Like atat pe facebook cat si linkedin sa ajunga la cat mai multe persoane sa putem schimba mediul de lucru si mentalitati. Multumim! 🙂

 Work as a Team and have Fun! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.