Rolul si beneficiile unui teambuilding

Programul Viata la Tara
Teambuilding in Maramures – Programul Viata la Tara
mai 11, 2015
Galerie Foto Teambuilding
Galerie Foto Teambuilding: Hemofarm – Iunie 2015
iulie 6, 2015

ROLUL SI BENEFICIILE UNUI TEAMBUILDING BINE ORGANIZAT- INDOOR CAT SI OUTDOOR

Conceptul de teambuilding nu este strain in companiile si intreprinderile din tara noastra. Aceasta activitate menita sa ofere oportunitatea persoanelor care isi desfasoara activitatea profesionala in interiorul aceleasi companii de a petrece mai mult timp impreuna este foarte populara in Romania. Teambuilding-ul, in general desfasurat in afara oraselor, lasand in urma stresul ocupational si rutina zilnica, are scopul de a ajuta colegii si superiorii sa se cunoasca mai bine in afara locului de munca, sa relationeze, sa socializeze si sa descopere calitatile celor cu care isi petrec cel putin 8 ore in fiecare zi a saptamanii. Cu toate acestea, teambuilding-ului romanesc ii lipseste scopul educativ si activitatile menite sa dezvolte creativitatea angajatilor.

Echipa noastra isi desfasoara activitatea de organizare de teambuilding-uri bazandu-se pe implementarea unor activitati si jocuri creative care, exceptand starea de relaxare, au scopul de a sadi incredere intre membrii echipelor. O astfel de intalnire inseamna mai mult decat petrecerea timpului liber in natura, alaturi de colegi. Principalul obiectiv al teambuilding-ului este, asa cum sugereaza si denumirea sa, construirea echipei, a valorilor acestora, autocunoasterea, incurajarea spiritului de echipa si a celui de conducere. Mai mult decat atat, in timpul activitatilor, participantii au oportunitatea de a-si dezvolta abilitatile de comunicare, de luare a deciziilor, de rezolvare a problemelor si a conflictelor, de a-si dezvolta spiritul de competitie si de a nutri un atasament fata de compania din care fac parte.

Teambuilding-ul este necesar in orice companie, indiferent de marimea si domeniul sau de activitate. Prin intermediul activitatilor distractive, relaxante, angajatii pot construi noi relatii de prietenie si se pot destinde, astfel incat sa reuseasca sa fie productivi la locul de munca. Angajatii de valoare, dar si cei care au un potential deosebit, eventual nedescoperit, sunt important de pastrat in interiorul unei companii. Aceasta este sansa superiorilor de a-si arata interesul pentru buna-starea angajatilor.

Desi un numar mare de persoane care se afla in functiile de conducere considera ca angajatii pot fi motivati doar de salarii foarte avantajoase, de pachete de bonusuri si posibilitatea de avansare, acest lucru nu este adevarat in totalitate. Atmosfera de la locul de munca, asteptarea cu nerabdare a unor excursii inedite, relationarea cu colegii de munca si chiar cu superiorii, sunt factori care contribuie la decizia de a ramane in interiorul unei companii, sau de a o parasi in favoarea alteia.

Starea de spirit a angajatului are o importanta majora chiar si in situatii foarte stresante. Atunci cand atmosfera de la locul de munca este destinsa, angajatii au tendinta de a avea o rezistenta mai ridicata si de a suporta stresul ocupational mult mai usor.

Aceste avantaje se reflecta in special asupra profitului companiei. Exceptand profitul, succesul si reputatia in mediul profesional se datoreaza in majoritatea cazurilor unor comportamente si atitudini pozitive care pornesc de la nivelul angajatilor.

Teambuilding-ul este activitatea cu ajutorul careia angajatii sunt extrasi din zona de comfort si sunt incurajati sa realizeze noi conexiuni, trecand peste limitele pe care mediul profesional le impun si traversand o zona sociala, in care comunicarea si relationarea au loc intr-un mod cu totul diferit. Teambuilding-ul ajuta toti participantii sa se auto-educe, sa invete si sa isi constientizeze defectele, fara ca acestea sa fie evidentiate de catre alte persoane. Chiar si persoanele care considera ca dezvoltarea lor personala si profesionala nu poate intalni noi provocari, vor fi surprinse de efectele pe care o astfel de intalnire le poate avea. Finalul fiecarei activitati este o lectie invatata pentru participanti.

Companiile care decid sa beneficieze de avantajele unui teambuilding vor realiza ca aceasta este o investitie pe termen lung de fiecare data. Mai mult decat atat, acesta reprezinta o unealta aflata la dispozitia oricarui angajator care este in cautarea dezvoltarii continue, a extinderii, a performantei si a calitatii serviciilor. Munca in echipa, atat la locul de munca, cat si in afara acestuia, este necesara pentru atingerea obiectivelor profesionale dorite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.